Tuesday, February 23, 2010

Sudah mencecah angka 50!

By 'gilad on deviantART

Salam semua.

Oho. Kesakitan emosi semalam diganti dengan perkara baik-baik hari ini.
Terima kasih Ya Allah. Semua nya dengan Qada' dan Qadar Mu.

Hari ini pula Followers blog sudah mencecah angka 50..
Ana ingat nak buat guna adobe photoshop untuk anugerah pada para Followers yang dirahmati sekalian.
Supaya followers yang ada blog tu , boleh la letak anugerah tu pada blog mereka. Nampak la canggih, ada anugerah. Ha,ha walaupun ramai dah dapat anugerah macam-macam.

Tapi, case CD masih rosak. Adobe Photoshop tak install lagi. Sebab format aritu..

Aha, jadi terimalah sajak rekaan ana. Khas untuk Followers dan umumnya, pada pembaca sekalian. Juga untuk diri ana. Peringatan.
Untuk Kak Aisyah Ulya, Kak Nabil, Kak Irdina aidhan.. =D

Lilitan Duniawi

Ummah,
Hari ini kita lihat dunia,
Berselerak dengan nafsu.

Ilmu dipinggirkan,

Agama dijauhi..

Inikah sifat perlu ada pada kita,
Sebagai umat islam...?

Insan,

Kenapa biarkan dirimu..

Diliputi duniawi.
Sedangkan di sana,
lebih nikmat balasannya.


Jauhilah,

Bisikan-bisikan Syaitan,

Yang makin galak,
Membisik-bisik padamu.


Oho, ringkas dan simple saja. Ana bukannya pakar sajak pun. Hu2.
Semoga makna nya dapat diambil peringatan dan iktibar buat semua dan ana aidhan.

Sajak ni bukan nak kata antum perangai tak elok. Saja untuk iktibar. Huhu..

9 comments:

Mohd Naimul Firdaus bin Abd Latib said...

alhamdulillah..tulisan yang terbit dari hati bakal singgah di hati juga..insyaAllah

Ariffah9 said...

insya'allah.Amin,
Eh, akhi kah yg follow blog selam selami ?

~ciK naBiL~ said...
This comment has been removed by the author.
kak nabil said...

jazakillah =)..siap ada nama akak gi before tu..hehe..

xpe.. ringkas dan simple asalkan ikhlas dan maksud dia bagus =)..

semoga kita ambil manfaat darinya.. inshaAllah..

Anonymous said...

tula kak. ada nama kak, special woo..

Insya'allah..

-admin blog -
p/s: mslh sign in ckit.

Mohd Naimul Firdaus bin Abd Latib said...

ya,ana yang ikut blog tu.Ana tak pernah ikut,tu cuma test ja.maaf

Ariffah9 said...

oo, takpa.
tu blog kedua ana.
bagusla ada follower, oho..

Aisyah Ulya said...

Thanx dik.. May ALLAH love you..!

Ariffah9 said...

my pleasure.. Ameen. May Allah bless sis~

Geo

free counters